Bypolat Export Page Preloader Img

Fuji

Fuji elma, ortalama 6 ila 8 santimetre çapında, orta büyüklükte meyvelerdir ve yuvarlak ila oval bir şekle ve hafif eğimli bir görünüme sahiptir. Yarı kalın cilt pürüzsüz, mumlu ve kırmızı-pembe şeritler ve allık ile kaplı sarı-yeşil bir tabana sahiptir. Fuji elmalarının, farklı tonlarda yetiştirilen birçok spor nedeniyle meyveler arasında çok çeşitli ten rengi farklılıkları gösterdiği bilinmektedir. Yüzeyin altında, et yoğun, sulu, gevrek, ince taneli ve soluk fildişi ila beyazdır ve küçük, siyah-kahverengi tohumlarla dolu merkezi bir çekirdeği kaplar. Fuji elmaları gevrek ve düşük asitlidir, bal ve narenciye notaları ile hafif ve dengeli, tatlı ekşi bir tat yaratır.

Sezonlar/Müsaitlik

Fuji elmaları yıl boyunca mevcuttur ve en yoğun sezon sonbaharın sonundan kışa kadardır.

Güncel Gerçekler

Botanik olarak Malus domestica olarak sınıflandırılan Fuji elmaları, Rosaceae familyasına ait geç olgunlaşan bir çeşittir. Japon çeşidi, iki Amerikan çeşidinden yetiştirildi ve küresel pazarda bulunan en tatlı elmalardan biri olarak kabul edildi. Fuji elmaları, günümüzde Çin, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya'da ticari olarak en çok yetiştirilen çeşitlerden biridir. Fuji elmaları, yaratıldıkları yer olan Fujisaki'den sonra adlandırılır ve tatlı lezzetleri, gevrek dokuları, yoğun eti ve genişletilmiş depolama yetenekleri için seçilmiştir. Fuji elma adı altında, Japonya'da bulunan ve farklı yetiştirme yöntemlerinden yaratılmış ve sun-fuji ve ay fuji olarak bilinen birden çok çeşit de vardır. Sun-fuji elmaları, etteki şeker içeriğini artırmak için büyürken doğrudan güneş ışığı almasına izin verilirken, ay fuji elmaları toplanmaya hazır olana kadar torbalanır ve güneşten korunur.

Besin değeri

Fuji elmaları, bağışıklık sistemini güçlendirebilen, kolajen üretimini artırabilen ve vücudu çevresel hasara karşı koruyabilen bir antioksidan olan mükemmel bir C vitamini kaynağıdır. Meyveler ayrıca sindirimi uyarabilen ve daha az miktarda A vitamini, demir, potasyum, folat ve kalsiyum içeren iyi bir lif kaynağıdır.